O dietă bogată în fibre poate ajuta la ameliorarea sau prevenirea hemoroizilor, și semințele de in sunt o modalitate nutritivă de a adăuga mai multe fibre în dieta dumneavoastră. Impactul semințelor de in asupra hemoroizilor poate fi chiar mare decât în cazul altor forme de fibre care conțin procente mai mici pe gram. Deoarece semințele de in pot fi încorporate în dieta sau luate sub forma de supliment, este simplu să fie incluse în consumul zilnic total de fibre.

Semințe de in

Conținutul ridicat de fibre din semințele de in relevă plusul alimentar de care pot beneficia persoanele care suferă de hemoroizi. Aproximativ 40% din semințele de in este format din fibre: circa 10% fibre solubile și 30% fibre insolubile. Acesta este un procent mai mare de fibre totale decât în cazul tărâțelor de ovăz și un procent mai mare de fibre solubile decât cazul tărâțelor de grâu, ovăz, orez sau porumb. O componentă-fibră din semințele de in este mucilagiu, o substanță cleioasă care se adaugă în la scaun și îl înmoaie. Scaunul moale este mai ușor de eliminat și mai blând cu hemoroizii.

Cum se folosesc semințele de in

Semințele de in poate fi consumate întregi sau prelucrate. Dacă le mâncați întregi, aveți grijă să le mestecați bine, pentru a le zdrobi. Dacă le măcinați la domiciliu, aveți grijă să le utilizați în decurs de 24 de ore de la măcinare, pentru a evita o reducere a valoarii nutritive. Puteți lua o lingură de până la trei ori pe zi sau 2-4 linguri o dată pe zi. Puteți folosi de asemenea semințe de in în bucătărie, care să vă ajute la gătit, în rețete pentru clatite, pâine, brioșe sau cookie-uri pentru a adăuga fibre în plus.

Surse de fibre alternative

Dacă nu vă place gustul de seminte de in, psyllium este un alt tip de fibre suplimentare care pot ajuta la prevenirea si tratarea constipatiei care cauzează hemoroizi. Alimentele care sunt bogate în fibre, cum ar fi cereale integrale, fructe proaspete sau uscate și legumele pot ajuta de asemenea, la creșterea aportului de fibre recomandat (25-30 g de fibre pe zi).

Comments are closed.