Există mai multe metode de tratare a hemoroizilor, în funcție de gravitatea acestora. Persoanele care suferă de această condiție pot alege tratamente chirurgicale și non-chirurgicale. Alții pot opta pentru remedii homeopatice, în special in cazurile ușoare. Inainte de a decide asupra carui tratament veti folosi, un consult cu medicul dumneavoastră proctolog este imperativ.

Terapie cu injecții

Scleroterapie

Un tratament comun pentru hemoroizii interni (hemoroizii sangeranzi in special), este Scleroterapia sau terapia cu injectii. Scleroterapia este o procedura în care o soluție sclerozantă sau rigidizanta este injectata prin vena intr-un hemoroid. Majoritatea medicilor propun această terapie injectabilă pentru hemoroizii interni mici. Se folosește o substanță chimică sau o solutie salina care cicatrizeaza țesutul și provoacă vena sa se intareasca. Acest lucru va reduce în cele din urmă alimentarea cu sange a hemoroizilor, cauzând țesut să moară.

Avantajele tratamentului injectabil

Această metodă este ușor de administrat și mai ieftina în comparație cu alte tratamente chirurgicale. Aceasta se poate face ca o procedură rapida pe pacient. După tratament, pacientul se va recupera în termen de 7 pana la 10 zile iar simptomele hemoroizilor (în special sângerarea) vor dispărea. Un alt avantaj al acestei metode este utilizarea pozibilitatea de utilizare in cazul pacienților vârstnici. Medicii prefera să utilizeze această procedură în tratarea hemoroizi mici la persoanele în vârstă, deoarece acestea au deja venele fragile. Pentru persoanele care suferă de hemoroizi multipli, această terapie este de asemenea recomandată. Medicul poate trata până la 3 hemoroizi în doar o singură sesiune.

Măsuri de precauție

Terapia cu injectii nu este recomandată pentru hemoroizii mari, din cauza posibilitati de reactivare la un anumit interval dupa operatie. Există unele cazuri în care hemoroizii au reaparut după 12 luni de tratament. Pentru a fi eficienta, scleroterapia aplicabila în tratamentul hemoroizilor de gradul întâi și începutul gradului 2. Pacienții cu prolaps acut – tromboza, care sufera de sangerari severe sau ulcerații, nu pot apela la acesta metoda de tratament. Procedura poate agrava sângerarea și poate contribui la formarea de ulcere in tesutul mucoasei de colon.

Procedura

Se utilizeaza un gel anestezic local; pacientul trebuie să se întindă pe o masă orizontala, poziționat pe partea stângă în poziție laterală. Pentru a ilumina zona care urmează să fie injectat, un proctologul foloseste un proctoscop, un fel de teava care va fi introdusa in canalul anal. Injectarea se face la baza hemoroidului intern. Dacă pacientul simte durerea prea mare în timpul injectării, ar putea fi din cauza locației incorecte a acului. Injecția se face paralel cu canalul anal, la aproximativ 1 până la 2 cm adâncime. Procedura se face lent pentru a permite 3 – 5 ml de agent sclerozant sa fie dispersat în țesuturi. Complicatiile sunt foarte rare. Acestea ar putea include hemoragia, durere mare și alte reacții adverse datorate injectării accidentale la alta parte decat hemoroidul propriuzis. Doar 0,02% sau 1 în 5000 de cazuri duc la complicatii grave.

Comments are closed.