Daca simtiti o durere acuta care apare in timpul unei defecatii normale, aceasta poate fi una dintre simptomele fisurilor anale la care ar trebui sa fiti foarte atent.

Desi de obicei sunt confundate cu hemoroizii, fisurile anale sunt caracterizare de o durere anala, care apare, in cele mai multe cazuri, in timpul procesului de defecatie si imediat dupa. Cu toate acestea, in unele cazuri durerea apare pe moment si fara avertisment.

Simptomele fisurilor anale sunt numeroase, toate rezumandu-se fie la obiceiuri de toaleta proaste sau presiune si fortare excesiva cauzate fie de constipatie, fie de grabirea unei defecatii, ceea ce poate cauza ruperea marginii canalului anal.

Totusi, si diareea poate fi o cauza. De aceea, este important sa va mentineti scaunele moi prin consumul unei cantitati suficiente de apa si asigurandu-va ca aveti un aport corespunzator de fibre. Puteti lua in considerare si anumite vitamine care pot fi de folos in asigurarea unei defecatii corespunzatoare si evitati astfel simptomele fisurilor anale

simptomele fisurilor anale

simptomele fisurilor anale

Durerea rectala – Desi de obicei sunt confundate cu hemoroizii, fisurile anale sunt caracterizare de o durere anala acuta care apare, in cele mai multe cazuri, in timpul procesului de defecatie si imediat dupa. Cu toate acestea, in unele, cazuri durerea apare pe moment si fara avertisment, aceasta fiind unul dintre simptomele fisurilor anale

Sangerarile rectale – din cauza rupturilor nenaturale in deschizatura anusului, o fisura in regiunea rectala insotita de picaturi de sange este cunoscuta ca fiind una dintre cele mai intalnite dintre simptomele fisurilor anale

Durere in timpul defecatiei – daca la un pacient apar pentru prima oara simptomele fisurilor anale, eliminarea fecalelor prin anus este o provocare destul de mare. De multe ori, principala cauza a aparitiei fisurilor care provoaca durere vine din prezenta in tractul intestinal al unor alimente nedigerate care devin fecale uscate in timpul procesului. Ca o consecinta, defecatia devine mai complicata, in totalitate din cauza rupturii prezente in peretele anal.

Constipatia – aceasta este una dintre simptomele fisurii anale, caracterinzandu-se printr-o durere epuizanta, fortare considerabila in lupta de a elimina materiile fecale tari. Constipatia apare din cauza unei game largi de motive, printre care deficienta de fibre, absorbtia in exces a apei din scaun, leziuni la nivelul sfincterului anal si un rect ingustat.

Simptomele fisurilor anale de mai sus sunt doar unele din multimea de indicatori pe care un pacient trebuie sa le urmareasca indeaproape. Daca prezentati vreuna dintre simptomele fisurilor anale, cel mai bine este sa consultati un specialist in legatura cu afectiunea dumneavoastra. Printre tratamantele pe care le poate urma un pacient care are fisuri anale sunt terapia cu fibre, bai de sezut, nitroglicerina aplicata local si chirurgie. Tineti minte ca nu exista doua boli la fel, astfel incat tratamentele si recomandarile pot varia de la un caz la altul.
Asa ca data viitoare cand strigati dupa ajutor, ganditi-va la simptomele fisurilor anale si tratamentele de mai sus ca sa aveti un punct de referinta.

Comments are closed.