Proctolog –ul este un cadru medical specializat in tratarea diverselor tipuri de hemoroizi, aflate in diverse stadii evolutive.

Ai simtit cumva dureri acute, mancarimi, arsuri, iritatii si sangerari in zona anusului in ultima vreme? Ai observat cumva unele scurgeri in urma defecarii? Daca da, atunci este cazul sa mergi la un consult la proctolog pentru a vedea exact ce este in neregula cu tine si pentru a incepe un tratament corespunzator cat mai repede. Aceste simptome sunt tipice hemoroizilor, atat interni cat si externi, dar sunt intalnite si in foarte multe cazuri de fisuri anale. Hemoroizii interni se deosebesc de cei externi prin complexitatea lor simptomatica. Hemoroizii interni provoaca dureri si mancarimi dupa o perioada destul de mare de la aparitia lor. Sangerarile prezente in cazul hemoroizilor interni sunt un semn al severitatii lor, anuntand astfel necesitatea urgenta de tratare. Hemoroizii externi insa provoaca dureri si sangerari inca din primele zile de la aparitie, iar acest lucru se datoreaza pozitionarii lor. Hemoroizii externi sunt, dupa cum le spune si numele, situati la exteriorul anusului, si sunt mult mai expusi atingerilor si „agresarii” continue datorate lenjeriei intime etc. Oricare ar fi cazul de hemoroizi, doar un proctolog poate interveni salvator in vindecarea acestora, iar acest lucru trebuie memorat de fiecare persoana afectata.

Un proctolog este prietenul tau

Daca faci parte din categoria de persoane expusa mai sus, atunci trebuie sa stii ca un proctolog nu-ti poate face rau in nici un fel, si ca acesta iti poate face doar bine, ajutandu-te sa te tratezi treptat si sa te vindeci cat mai repede de o afectiune precum sunt hemoroizii.

Un proctolog este cu adevarat unul dintre prietenii tai, deoarece te cunoaste mai bine decat multe persoane si se afla in slujba ta oricand ai nevoie de el.

proctolog

proctolog

Cum ma poate trata un proctolog?

Un proctolog iti va recomada diferite metode de tratare a hemoroizilor si iti va expune toate beneficiile si dezavantajele fiecarei metode. Pentru hemoroizi exista tratamente naturale, exista tratamente sintetice, tratamente alternative si tratamente chirurgicale. Chiar daca un proctolog iti va recomanda un anumit tip de tratament care, va spune el, este cel mai bun, alegerea finala iti va apatine tie, deoarece de tine depinde in prinicipal tratarea si vindecarea completa a hemoroizilor. Asadar, daca vrei sa scapi cat mai repede de aceasta afectiune si daca vrei sa te intorci la viata ta normala, apeleaza la un proctolog si totul se va rezolva cu usurinta.

Comments are closed.