Hemoroizii interni sunt de departe cel mai raspandit tip de hemoroizi.

Acestia pot aparea in urma unor actiuni foarte generale, fiind astfel un risc real pentru toata lumea.

Desi in mod general hemoroizii interni nu provoaca dureri, ceea ce pot provoca este stres si anxietate datorita predispozitiei la sangerari si dureri extraordinare si la prolaps in afara canalului anal. Hemoroizii nu sunt deloc placuti indiferent de locul in care apar, dar strategiile de tratare pentru hemoroizii interni si hemoroizii externi sunt adesea foarte diferite. Acei hemoroizi interni au ca origine tesutul intestinal absorbant, delicat si adesea insensibil.

hemoroizi

Cum se formeaza acesti hemoroizi interni?

Hemoroizii interni incep o data cu aparitia stresului asupra vaselor de sange mari si elastice situate in jurul canalului anal. Presiunea se aplica adesea pe asa numitele pernite hemoroidale cre servesc ca un sistem de avertizare in mometul in care o persoana simte nevoia de defecare si care protejeaza canalul anal dede toate fortele de intoarcere si rasucire ce apar adesea in aceasta zona si care sunt cauza aparitiei hemoroizilor interni. Vasele de sange care intra in discutie atunci cand vorbim despre hemoroizii interni sunt menite sa se mareasca de foarte multe ori in diametru pentru a forma asa numitele pernite hemoroidale. Aceste vase de sange isi si micsoreaza diametrul la dimensiunea initiala, ceea ce inseamna ca vasele de sange care evolueaza in hemoroizi interni au peretii foarte elastici care functioneaza ca o banda de cauciuc. Totusi, asemanator cu o banda de cauciuc, aceste vase de sange care formeaza hemoroizii interni isi pot pierde elasticitatea si pot ceda la un anumit moment. Zona care isi va pierde elasticitatea se va umple cu sange asemenea unui balon si se va deplasa impreuna cu o parte din tesutul adiacent.

De ce apar acesti hemoroizi interni?

Exista mai multe motive care pot cauza aceasta pierdere a elasticitati. Constipatia este motivul principal, si este o problema reala a omului secolului 21. Datorita stresului si dietelor neechilibrate constipatia afecteaza foarte multe persoane care nu acorda suficienta atentie alimentelor consumate si felului in care le consuma. Printre celelalte motive se numara sarcinile, in cazul femeilor gravide, ridicarea de greutati mari si obezitatea. In cazul femeilor gravide, fetusul provoaca o presiune suplimentara asupra cavitatii abdominale, presiune ce afecteaza vasele de sange din zona anala, iar in cazul persoanelor obeze, lipsa de exercitiu si greutatea suplimentara duc la pierderea elasticitatii vaselor de sange din zona anala.

Comments are closed.