Femeile insarcinate sunt de obicei predispuse la aparitia hemoroizilor.

Fie ca aceasta problema apare in prima parte a sarcinii sau dupa nastere, din cauza efortului.

Oricum, acesti hemoroizi din timpul sarcinii dispar dupa nastere, insa atata timp cat sunt prezenti, sporesc senzatia de disconfort a corpului.

Ceea ce este foarte important de mentionat este ca pe perioada sarcinii, pentru hemoroizi trebuiesc tratamente prin metode naturale ceva mai neconventionale pentru a nu afecta copilul. Asadar, trebuiesc evitate toate medicamentele pentru hemoroizi deoarece acestea pot fi daunatoare.

Cel mai natural tratament pentru hemoroizi pe care il poate adopta o femeie insarcinata este o schimbare in dieta. Consumul anumitor alimente poate indeparta hemoroizi care au aparut deja si in plus, previne reaparitia lor. Asadar, ce alimente ar trebui sa consume o femeie in timpul sarcinii pentru a trata si preveni acesti hemoroizi ?

In primul rand trebuie mentionat ca pentru a indeparta acei hemoroizi existenti si pentru a preveni aparitia altora, trebuiesc consumate alimente care se digera usor si care parcurg repede colonul. In caz contrar, se poate ca persoana in cauza sa fie afectata de constipatie, principala cauza a aparitiei de hemoroizi , precum si a agravarii situatiei acelor hemoroizi existenti. Printre alimentele care au capacitatea de a trata hemoroizi si de a stopa sangerarile pe care le cauzeaza, se numara legumele cu frunze verzi, semintele de in pentru ca sunt bogate in uleiuri omega-3 si in fibre, lucerna, cartofi dulci, bogati in nutrienti care intaresc vasele de sange, tratand sau prevenind astfel hemoroizi , si ceapa, usturoi si ginger. Acestea trei din urma contin substante care combat fibrina, responsabila pentru probleme cum ar fi coagularea sangelui si inflamarea, exact ceea ce se intampla la aparitia de hemoroizi

Acum ca ai aflat ce alimente ar fi bine sa consume o femeie insarcinata care este afectata de hemoroizi, este momentul sa afli si ce nu ar trebui sa consume. In principiu, pentru a trata sau preveni hemoroizi , nu trebuie consumate produse care provoaca constipatia. Printre aceste produse se numara produsele din carne, mai ales carnea rosie, cafeaua, orezul, alcoolul, grasimi daunatoare.

Pe langa schimbarile in dieta care au ca efect tratarea sau prevenirea aparitiei de hemoroizi , femeile insarcinate mai pot recurge si la bai de sezut de 2-3 ori pe zi cate 15 minute. Acesti hemoroizi trebuie sa fie acoperiti de apa calduta si zona afectata trebuie apoi uscata cu grija pentru a nu o irita si mai rau. De asemenea, femeile insarcinate pot incerca de asemenea sa aplice pe zona afectata de hemoroizi comprese reci sau comprese cu suc de rodii, pentru a alina durerea si iritatia. Si nu in ultimul rand, este recomandata folosirea unor servetele umede pentru curatarea zonei afectate de hemoroizi dupa folosirea toaletei.

Comments are closed.