Incercati sa consumati alimente antiinflamatoare pentru a reduce simptomele manifestate de boala Crohn. Aceste alimente va pot ajuta sa evitati bolile digestive, in timp ce va confera mai multa energie.

Iata cateva dintre alimentele antiinflamatoare recomandate pentru cei cu boala Crohn:

Fructele de padure – fructele de padure sunt foarte gustoase si sunt disponibile proaspete sau congelate. Aceste delicii sunt pline de fitochimicale antiinflamatoare si de antioxidanti. Capsunile si coacazele sunt in special eficiente in reducerea simptomelor provocate de boala Crohn.

Acizii grasi Omega-3 – nu toate grasimile sunt la fel; doar cele corecte pot reduce inflamatia provocata de boala Crohn. Acizii grasi Omega-3 sunt agenti antiinflamatori puternici care au foarte multe beneficii in sanatate. Mariti consumul de peste, nuci, seminte, ulei de canola (rapita) si ulei de masline. Daca suferiti de boala Crohn, si va doriti beneficiile oferite de acizii grasi Omega-3, adaugati suplimente in alimentatia dvs., precum uleiul de peste.

Cerealele integrale – in loc de alimente procesate, alegeti sa obtineti necesarul dvs. de carbohidrati din cerealele integrale, legume si fructe. Optand pentru o alimentatie mai sanatoasa, reduceti simptomele pentru boala Crohn.

Legumele si fructele foarte colorate – studiile au aratat ca pigmentii de culoare ai fructelor contin adesea caracteristici antiinflamatoare. Coaja merelor si cepei rosii contine un component cunoscut pentru efectele sale vindecatoare. Pregatiti-va niste salate delicioase si aratoase: verdeata proaspata, felii de ardei gras rosu, castraveti, ceapa si rosii zemoase. Asezonati cu semintele si verdeata dvs, favorite. Pentru un gust deosebit, adaugati putin ulei de masline. Un gust bun, mai multa sanatate si mai putine simptome pentru cei cu boala Crohn.

Bauturi sanatoase – nu uitati de importanta consumului de bauturi sanatoase pentru imbunatatirea simptomelor prezentate de boala Crohn. Pentru a reduce inflamatia, cei cu boala Crohn ar trebui sa evite zaharul si bauturile procesate. In loc de acestea, ar trebui sa aleaga apa, ceaiul de plante, ceaiul verde, sucul de fructe in cantitati moderate si laptele de soia. Daca sunteti in permanenta bine hidratati, va veti mentine o sanatate digestiva, care va ajuta la ameliorarea simptomelor pentru boala Crohn.

Unii declansatori ai inflamatiei reprezentata de boala Crohn pot fi mai greu de identificat, deoarece alergiile la alimente variaza de la persoana la persoana. Alimentele care provoaca de obicei alergii sunt: lactatele, ouale, graul si drojdia. Incercati o alimentatie in regim de eliminare, pentru a vedea daca aveti probleme cu anumite tipuri de alimente.

Reducand inflamatia prin alimentatie, o persoana poate imbunatati simptomele provocate de boala Crohn. Din fericire, puteti obtine aceasta imbunatatire a simptomelor cu ajutorul alimentelor naturale care sunt bogate in fibre si nutrienti, dar care sunt si delicioase.

Rolul alimentatiei si nutritiei este semnificativ in boala Crohn. O alimentatie corecta este importanta in combinatie cu un tratament medical pentru a mentine si a corecta orice deficiente nutritionale si pentru a reduce activitatea bolii.

La fel ca toti ceilalti, persoanele cu boala Crohn trebuie sa consume suficiente proteine, calorii, vitamine, minerale si alti nutrienti pentru a se mentine sanatosi.

Cei cu boala Crohn pot necesita un aport mai mare de nutrienti, pentru a compensa pierderile.

Boala Crohn este o afectiune destul de serioasa, foarte greu de acceptat, mai ales ca poate fi necesar sa renuntati la mancarurile dvs. favorite daca doctorul va recomanda. acest lucuru in cadrul tratamentului pentru boala Crohn