Ce sunt de fapt hemoroizii?

Hemoroizii se refera la reteaua de vase de sange din zona rectului si a anusului care se dilata in mod excesiv si anormal. Desi hemoroizii in sine nu sunt problema medica grava, si in plus sunt este o afectiune comuna, daca nu sunt tratati pot deveni foarte durerosi, iar simptomele hemoroizilor, cum ar fi senzatie de disconfort, usturime si mancarime, durere si sangerari devin insuportabile, afectand viata de zi cu zi a persoanei afectate.

De ce se inflameaza vasele de sange din interiorul canalului anal?

Acest lucru se poate intampla din cauza hemoroizilor interni din rect. Pe de alta parte, aceste vase de sange se pot inflama in proximitatea orificiului anal, existand posibilitatea dezvoltarii hemoroizilor externi. Ambele tipuri de hemoroizi, interni si externi, se pot manifesta la o persoana in acelasi timp.

Cursul tratamentului este stabilit in functie de tipul de hemoroizi de care esti afectat. Totusi, este dificil sa descrii hemoroizii. Cel mai adesea se fac referiri la hemoroizi ca fiind un cocolos sau o masa de tesut in interiorul canalului anal, care este puternic irigata de vase de sange si chiar se formeaza muschi si fibre elastice in tesutul adiacent. Canalul anal are de obicei o lungime de 4 cm, capatul reprezentand pozitia din care scaunul trece din rect in afara corpului.

Important de retinut este ca problema hemoroizilor in sine nu este tocmai anormala: foarte multi oameni au hemoroizi fara sa stie, fiind o forma usoara care nu se manifesta in mod vizibil. Numai in momentul in care masa de tesut a hemoroidului se dezvolta excesiv apar simptomele.

De asemenea, este la fel de important sa cunosti cateva lucruri despre anatomia hemoroizilor. sangele ajunge in canalul anal printr-un numar de artere care coboara spre rect si orificiul anal. Culoarea rosie a sangelui care se poate observa in scaun, simptom al hemoroizilor, este explicata de faptul ca arterele care alimenteaza hemoroizii aduc sange arterial, si nu venos, care este inchis la culoare. Asadar, hemoroizii sunt in  mod constant alimentati cu sange arterial, iar in momentul in care vasele de sange nu mai functioneaza corect, sangele este blocat si chiar se coaguleaza formand cheaguri, moment in care se formeaza hemoroizii chistici.

Hemoroizii interni sunt greu de depistat pentru ca nu provoaca durere si singurul simptom qvasi-vizibil sunt urme de sange in scaun. Faptul ca hemoroizii interni nu provoaca durere este explicat de lipsa receptorilor de durere din interiorul canalului anal. In schimb, hemoroizii externi sunt extrem de durerosi pentru ca in exteriorul anusului exista receptori de durere.